Pages

Tuesday, November 29, 2011

Humanity Architecture : Proposed Disaster Relief Management Centre - DESIGN THESIS ( CRIT 4 ) - 5th Year 1st Semester

 

pre THESIS - this is my early thesis presentation during crit 4..quite down sbb kene bantai teruk time present..

introduction - my thesis is about to study on humanity architecture | to propose disaster relief management centre at subang..

basically the idea is to have a centre that manage disaster relief process..from recovery, rehab, prevention, and preparedness.

 

disaster - actually, the word 'disaster' itself is a really big word for thesis proposal..and it is a very good issue to think about.. org dlm dunia ade macam2 puak..bergadoh itu ini..politik la macam2..tapi when we talk about 'humanity', semua org akan kembali kepada fitrah yg sama..cth nye mangsa2 somalia atau palestin..sume org atau NGOs akan same2 mmbantu dorg walaupon hakikat nye NGO2 ni takde lah sekepala sgt dlm hal2 lain..
 the idea is to translate - how humanity can be applied into architecture?

i tried to brainstorm the word 'humanity', 'architecture' and macam2 lg lah..
so dpt lah this concept..( i have translated into diagrams supaya tak boring sgt)

 

tp kene komen n kene bantai teruk sebab dorg susah nak paham ape yg aku nak sampaikan kat concept nih..
this are the presentation boards..


 

do leave comments, supaya aku leh impruv kan lagi thesis nih..

4 comments:

  1. salam piei.
    aku budak b.arch dari sebuah kolej swasta juga bakal turut mghadapi thesis tahun depan. jadi alangkah baiknya hati andai kate bro dapat berkongsi presentation bro dengan saya kerana saya rasa kerja2 bro sentiasa mendapat perhatian saya. dan jika tidak keberatan bolehlah bro emailkan kepada saya di asrarmuzamir@yahoo.com
    sekian terima kasih.

    ReplyDelete
  2. salam..
    tgk lah dlu..kalo aku rajin aku uplod..
    skang tgh prepare utk final present 22hb nih..harap2 ok la

    ReplyDelete
  3. hai,am pavithra,final year student of B.Arch studying in india,i planned to do my first thesis in disaster relief centre in tamilnadu.And i saw yours works regarding my research,but some details are not visible,can you plz mail me the study portion for my further progress.It would really be helpful for me.thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. i am also doing disaster relief center.can you sent your mail id, so we can share our information.mine srinath.jawahar@gmail.com

      Delete